​Training high speed interconnection design

Training high speed interconnection design

Electronica wordt steeds sneller. Steeds vaker krijgen we daardoor te maken met ongewenst gedrag van de noodzakelijke verbindingen tussen de componenten: reflecties die de signaalvorm aantasten en overspraak, waardoor andere verbindingen verstoord worden! Hoe u hiermee om kunt gaan zodat uw product alleen de gewenste eigenschappen heeft zonder zichzelf of anderen te storen, leert u in de 2-daagse training High Speed Interconnection Design.


Het is een tweedaags programma waarin de deelnemers “hands-on” wordt uitgelegd welke eigenschappen verantwoordelijk zijn voor de ongewenste verschijnselen en welke technieken kunnen worden toegepast om deze te beheersen. 

Tijdens de eerste dag worden de basisbegrippen van het vak Elektromagnetische Compatibiliteit (EMC) uitgelegd en in de praktijk geoefend. 

De tweede dag begeven we ons op het terrein van de printed circuit boards. De dag begint met een practicum waarin we kunnen laten zien dat de stof van dag 1 begrepen is. Dan kijken we naar elektrisch lange verbindingen, transmissie lijnen en specifieke eigenschappen als karakteristieke impedantie en reflecties. En naar de verschijningsvormen op een PCB: de stripline en de microstripline. 

Docent 
De cursus wordt verzorgd door ir. Frits J.K. Buesink van Thales Nederland b.v. 

Cursusduur 
2 dagen.

For more information please contact Niek ten Hove, +31 (0)74 265 0050

Download the full brochure

Download the training brochure